Gluteenivabad kõrvitsapannkoogid
Alati, kui mul kodus kõrvitsat, tuleb kõrvitsapannude isu. Need said eriti mõnusad ja täitvad 🙂
Kogus:
Kolmele
VAJA LÄHEB:
100 g toortatrajahu
50 g maisijahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
1 spl vanillisuhkrut
näpuotsatäis soola
240 ml piima
100 g kõrvitsapüreed
1 linaseemnemuna (1 spl linaseemneid, 3 spl vett)
2 spl vedelat mett (kasutasin steviaga magusainet)
30 g rapsiõli
VALMISTAMINE:
Sega jahu kuivainetega.
Teises kausis klopi omavahel korralikult läbi ülejäänud ained ehk piim, kõrvitsapüree, linaseemnemuna, mesi ja õli. Lisa jahusegu ning sega ühtlaseks.
Kuumuta keskmisel kuumusel pannil õli ning tõsta supilusikaga tainas pannile, jättes kookidele u 1 cm vahed, et need paremini küpseks.
Lase mõned minutid küpseda kuni ääred on kergelt pruunistunud. Keera kook ümber ja prae veel paar minutit ka teiselt poolt. Naudi kohe!