Pastasalat kana ja päikesekuivatatud tomati pestoga

Autor: Sven Nuum

Hõrk ja kerge roog, mida nautida kuumal suvisel pärastlõunal või mahedal suveõhtul.

Kogus:

Kahele

VAJA LÄHEB:

Pasta 300 g
(penne või fussili ja vajadusel gluteenivaba)
Broilerifilee 250 g
Rukkola – 1 pakk
Kirsstomat – 10 tk
Konservmais – 100 g
Kastmeks: päiksekuivatutud tomati pesto (2 tl) + majonees (2 spl) ja kreeka jogurt
või hapukoor 100 g
Pesto leiad poest või tee ise (siin retsept)

VALMISTAMINE:

1

Keeda pasta vastavalt pakendil toodud juhisele. Lisa keeduveele soola ja sega korralikult läbi. Samal ajal kui pasta keeb, aja pann kuumaks ja lisa sinna õli. Lisa pannile kanafilee ja prae mõlemalt poolt kõrgemal kuumusel u 5 minutit või kuni kanafilee on ilusti kuldpruun.

2

Seejärel maitsesta soola ja piparaga ning vähenda kuumust. Võimalusel tõsta kaas peale ja lase kaane all küpseda veel 10 minutit.

3

Pasta valmides kurna ja loputa see külma veega. Poolita kirsstomatid ja kurna mais. Kui kanafilee on valminud, tõsta jahtuma ja lase sellel vähemalt 5 minutit puhata.

4

Järgmiseks sega kokku kastme koostisosad (pesto, majonees ja kreeka jogurt) ja vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Kaste olgu alati natuke maitsekam, kuna annab salatile maitse.

5

Serveeri salatit suures kausis, segades omavahel esmalt pasta ja kastme ning viilutatud kanafilee. Seejärel lisa tomatid, mais ja rukkola ning sega õrnalt kõik kõik kokku.

6

Salat sobib ka lõunakarbiga tööle kaasa võtmiseks. Sellisel juhul pane kaste eraldi ja sega kõik kokku vahetult enne söömist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga