Pikantne röstitud paprikaga pastaroog

Autor: Gerli Gutmann

Üks imeline maitseküllane pastaroog, mida võisin lausa nädal aega järjest lõunaks nautisin. Ja ikka ei visanud üle!

Kogus:

Viiele

VAJA LÄHEB:

3 punast paprikat
250 g täisterapastat (keedetult 700 g)
1 spl õli
1 hakitud sibul
3 hakitud küüslauguküünt
1,5 tl paprikapulbrit
1 tl soola
1 tl Vahemere ürdisegu
1 tl pipart
150 g külmutatud spinatit
peotäis hakitud basiilikut

Kaste:

60 g päikesekuivatatud tomatit
400 g kookoskreemi või rammusat kookospiima
1 tl sinepit
1 kuhjaga tl kartulitärklist
3 tl sidrunimahla
4 spl maitsepärmi

 

VALMISTAMINE:

1

Pane poolitatud (südamikud puhastatud) paprikad 180-kraadisesse ahju 40 min kuni 50 minutiks, kuni paprikate koor on tõmbunud mustaks. Seejärel lase paprikatel jahtuda.

 

2

Valmista koorene kaste. Lisa blenderisse kõigepealt päikesekuivatatud tomatid ja pisut kookoskreemi ning blenderda enam-vähem ühtlaseks, seejärel lisa kõik muud komponendid ja blenderda veelkord. Enne kastme kasutamist sega või blenderda see veelkord läbi, sest tärklisel on komme ajapikku põhja vajuda.

3

Keeda pasta pakendil olevate juhiste järgi al dente.

4

Kui paprikad on jahtunud, eemalda kilejas nahk ja lõika need väikesteks tükkideks.

5

Pane potti õli ja sibul ning prae kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa potti küüslauk, röstitud paprikad, paprikapulber, sool, ürdisegu, pipar ja keedetud pasta ning sega korralikult.

6

Lisa spinat, basiilik ja kaste. Sega ning lase spinatil üles sulada ning toidul taheneda. Vahepeal proovi, kas on vaja veel maitsestada. Naudi soojalt!

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga