Pikantne röstitud paprikaga pastaroog
Üks imeline maitseküllane pastaroog, mida võisin lausa nädal aega järjest lõunaks nautisin. Ja ikka ei visanud üle!
Kogus:
Viiele
VAJA LÄHEB:
3 punast paprikat
250 g täisterapastat (keedetult 700 g)
1 spl õli
1 hakitud sibul
3 hakitud küüslauguküünt
1,5 tl paprikapulbrit
1 tl soola
1 tl Vahemere ürdisegu
1 tl pipart
150 g külmutatud spinatit
peotäis hakitud basiilikut
Kaste:
60 g päikesekuivatatud tomatit
400 g kookoskreemi või rammusat kookospiima
1 tl sinepit
1 kuhjaga tl kartulitärklist
3 tl sidrunimahla
4 spl maitsepärmi
VALMISTAMINE:
Pane poolitatud (südamikud puhastatud) paprikad 180-kraadisesse ahju 40 min kuni 50 minutiks, kuni paprikate koor on tõmbunud mustaks. Seejärel lase paprikatel jahtuda.
Valmista koorene kaste. Lisa blenderisse kõigepealt päikesekuivatatud tomatid ja pisut kookoskreemi ning blenderda enam-vähem ühtlaseks, seejärel lisa kõik muud komponendid ja blenderda veelkord. Enne kastme kasutamist sega või blenderda see veelkord läbi, sest tärklisel on komme ajapikku põhja vajuda.
Keeda pasta pakendil olevate juhiste järgi al dente.
Kui paprikad on jahtunud, eemalda kilejas nahk ja lõika need väikesteks tükkideks.
Pane potti õli ja sibul ning prae kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa potti küüslauk, röstitud paprikad, paprikapulber, sool, ürdisegu, pipar ja keedetud pasta ning sega korralikult.
Lisa spinat, basiilik ja kaste. Sega ning lase spinatil üles sulada ning toidul taheneda. Vahepeal proovi, kas on vaja veel maitsestada. Naudi soojalt!