Ülimalt siidine mango kook

Autor: Maria Veski-Raudkivi

Ma ei ole olnud kookidega väga sina peal, sest uskusin varasemalt, et ’’taimne, lihtsasti valmistatav, küpsetamata ning tervisesõbraliku koostisega’’ ei käi magustoitudega kokku. Selles eksisin ma tugevalt ning praeguseks ei jõua ma ära vaimustuda sellest, milliseid imelisi kooke saab valmistada ka tervislikult, küpsetamata ja täistaimselt. Kui siiditofu ja agar-agar tundub sulle alguses võõras või hirmutav, siis vaata oma eelarvamusest mööda ning kokates veendud sa juba ise, et nendest saavad sinu uued väga head sõbrad.

Kogus:

23 cm läbimõõduga vorm, võib ka väiksem olla

VAJA LÄHEB:

Põhi:

150 g mandlijahu
130 g kuivatatud aprikoose
25 g ingverit
3 spl kookoshelbeid
1,5 spl tšiiaseemneid
1/5 tl soola

Sisu:

300 g naturaalset mangopüreed
200 ml kookoskreemi
300 g siiditofut
2 spl vahtra- või agaavisiirupit
1 tl agar-agarit
2 tl vaniljeektrakti
ühe terve maheda sidruni riivitud koor
soovi korral 0,5 tl jahvatatud kurkumit kollasema värvuse jaoks

VALMISTAMINE:

1

Esmalt valmista põhi ning selleks töötle köögikombainiga kõik põhja koostisosad, segades tšiiaseemned alles lõpus juurde. Suru segu ühtlaselt koogivormi põhja.

2

Kuumuta potis kookoskreem ning mangopüree vaikse keemiseni, lisa pidevalt segades juurde agar-agar ning kuumuta 3–5 minutit, kuni segu on ühtlane.

3

Kui siiski jäävad agar-agarist tükid sisse, siis ei ole hullu ning kurna segu läbi peenikese sõela köögikombaini või blenderisse.

4

Lisa juurde kõik ülejäänud sisu koostisosad ning töötle ühtlase kreemi saamiseni.

5

Vala segu koogivormi, vajadusel koputa suuremad õhumullid välja ning tõsta kook külmkappi üleöö tahenema.

6

Vala omale tassike teed, tõsta taldrikule koogiviil (või mitu) ja armu elu ilusse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga