Värskusest pakatav spinati-maasika salat mündipestoga

Autor: Maria Veski-Raudkivi

Kui kasutad mahedaid maasikaid, siis kindlasti söö ära ka marjade rohelised pealsed, nendes on rohkelt antioksüdante. Kui süüa ei taha, siis kasuta näiteks maitsevee jaoks või valmistada nendest värskendav ja tervislik limonaad. Väga mõnus on lisada neid mulliveele koos piparmündi, kurgi, basiiliku või laimiga.

Kogus:

Kolmele

VAJA LÄHEB:

Salat:

150 g spinatit
300 g maasikaid
150 g kurki
1 suur avokaado
3 spl seedermänni seemneid
150 g feta juustu (sobib ka vegan versioon)
soovi korral basiiliku ja mündi lehti

Pestokaste:

1 spl seedermänni seemneid
20 g värskeid mündi lehti
30 g värskeid basiiliku lehti
4 spl oliiviõli
0,5 tl soola
1 spl värskelt pressitud laimi mahla
4 spl vett

 

VALMISTAMINE:

1

Esmalt rösti kuival pannil kuldseks kõik seedermänni seemned.

2

Pesto valmistamiseks blenderda või tambi uhmris kõik pesto komponendid. Kui soovid veidi teralisemat tekstuuri, siis lisa seedermänni seemned lõpus juurde. Blenderda või uhmerda seni kuni saad meelepärase konsistentsi.

3

Salati jaoks tükelda kõik salati komponendid suupärasteks tükkidest ja sega omavahel.

4

Pestokastme võid segada kohe salatiga kokku või serveerida eraldi kõrvale.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga