Vegan karulaugupesto-pastasalat
Muutsin seda retsepti päris palju ja jällegi sain ülihea tulemuse! Terve nädala oli lõunasöök mu päeva highlight.
Kogus:
Neljale
VAJA LÄHEB:
Karulaugupesto:
100 g röstitud kõrvitsaseemneid
50 g oliiviõli
50 g karulauku
5 g maitsepärmi
10 ml sidrunimahla
maitse järgi soola, pipart
Töötle kõik koostisosad köögikombainis pestoks. Maitsesta.
Salat:
270 g täisterapastat (keedetult 630 g)
110 g sibulat
330 g paprikat
160 g tomatit
80 g lehtkapsast
45 g päikesekuivatatud tomateid ⠀
175 g karulaugupestot
soola, pipart
VALMISTAMINE:
Pane vesi keema, lisa natuke soola. Kui vesi keeb, lisa pasta ja keeda, kuni pasta on al dente.
Kui pasta on valmis, loputa see külma veega üle ja jäta jahtuma.
Haki sibul ja paprika väikesteks kuubikuteks, tükelda tomatid ja haki lehtkapsas.
Lõika päikesekuivatatud tomatid ribadeks. Sega kokku köögiviljad, pesto ja pasta.
Mina kuumutasin kõiki köögivilju pannil, sest päris toorest paprikat ega lehtkapsast ma ei fänna. Maitsesta soola, pipraga.