Brokoli-suitsutofupirukas

Autor: Gerli Gutmann

Sõbrannad arvasid, et see on üks parimaid pirukaid, mis ma eales olen teinud. See oli tõeliselt maitseküllane ja mahlane! Ja ma arvan, et sinna sisse sobivad kõik sügavkülmast leitud köögiviljad. Ma kasutasin mehe lemmikut idamaist segu, lillkapsast ning rooskapsast.

Idee ajakirjast Vegan.

Küpsetusaeg:

10 minutit

VAJA LÄHEB:

Tainas:

200 g jahu (tegin ise gluteenivaba jahusegu ehk segasin toortatra-, maisi- ja riisijahu)
200 g riivitud keedukartulit
150 g margariini (sellest 50 g oli mul õunapüree)

Täidis:

349 g siiditofut
3 spl kikerhernejahu
100 ml vett
250 g suitsutofut
400 g külmutatud brokolit (mul seda polnud ja kasutasin muid sügavkülmast leitud köögivilju, peamiselt rooskapsast)
1 sibul (panin 30 g porrut ning 5 küünt küüslauku)
suur peotäis külmutatud herneid (u 50 g)
soola, pipart

VALMISTAMINE:

1

Sega või blenderda siiditofu, kikerhernejahu ja vesi ühtlaseks ning sega hulka tükeldatud suitsutofu, hakitud brokoli, sibul ja herned. Maitsesta.

2

Taina jaoks töötle kõik koostisosad köögikombainis ühtlaseks. Vajaduse korral lisa natuke vett.

3

Suru tainas lahtikäiva õliga määritud vormi põhja ja äärtele ning eelküpseta 180-kraadises ahjus 10 minutit.

4

Vala täidisesegu põhjale ja küpseta veel u 30 minutit. Lase enne serveerimist vähemalt 15 min taheneda.

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga