Lillkapsa püreesupp
Autor: Sven Nuum
Kerge, tervislik ja lihtne lõuna- või õhtusöögiidee.
Kogus:
Kahele
VAJA LÄHEB:
2 keskmist kartulit
1/2 lillkapsa pead
0,5 l kanapuljongit
50 g sulatatud juustu või fetajuustu
soola ja pipart
VALMISTAMINE:
1
Vala puljong potti.
2
Tükelda kartulid neljaks ja keeda neid puljongis kuni kartulid on enam-vähem pehmed.
3
Seejärel lisa tükeldatud lillkapsas (õisikud). Kui koostisosad ulatuvad vedelikust välja, lisa juurde nii palju vett, et koostisosad potis oleksid vedelikuga vaevu kaetud.
4
Keeda seni kuni lillkapsas on pehme (5-10 minutit). Jahuta veidi ning püreesta saumikseriga või blenderis.
5
Maitse ja maitsesta soola ja pipraga. Lisa juust ja sega natuke veel kuni juust on sulanud.