Mustika-vanilje toorkook

Autor: Merilin Siimpoeg

Imehea ja efektne kahekihiline mustika-vaniljekook on tervislikum alternatiiv tavalistele kookidele, sest ei sisalda rafineeritud koostisosi ning on gluteeni- ja laktoosivaba.

PS! Olete kõik oodatud uudistama minu töötuppa, lisainfo leiad siit.

Vormi suurus:

18 cm

VAJA LÄHEB:

Põhi:

125 g mandleid
40 g toortatrajahu
50 g maapähklivõid
35 ml agaavisiirupit
2 sl vett

Täidis:

150 ml mustikapüreed
275 g india pähkleid
1 sidruni mahl
2 tl peenelt riivitud sidruni koort
40 ml kookospiima
60 g toorsuhkrut/kookospalmisuhkrut
50 ml kookosõli
4 tl psülliumit
1 tl vaniljeekstrakti
¼ tl soola

VALMISTAMINE:

1

Pane India pähklid 3–4 tundi varem või eelmisel õhtul vette likku.

2

Töötle mandlid väikesteks tükkideks. Lisa siirup, toortatrajahu, sool, maapähklivõi ja vesi.

3

Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja aseta vorm külma.

4

Kurna leotatud pähklid veest ja vala kannmikserisse. Lisa kookospiim, suhkur, sool, kookosõli, sidrunimahl, sidrunikoor ja 2 tl psülliumit. Töötle kõik ühtlaseks massiks.

5

Tõsta nüüd ½ koogikreemist eraldi kaussi ja sega sinna hulka mustikapüree ja ülejäänud 2 tl psülliumit. Heleda kreemi sisse sega vanileekstrakt.

6

Määri koogipõhjale laiali kõigepealt hele kreem ja siis mustikakreem. Silu pealt ühtlaseks ja hoia 2–3 tundi sügavkülmas, kuni mass taheneb.

7

Pärast seda võid kooki tavalises külmkapis hoida, nii ei muutu see liialt jäiseks. Kaunista kook ja naudi!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga