Mustika-vanilje toorkook
Imehea ja efektne kahekihiline mustika-vaniljekook on tervislikum alternatiiv tavalistele kookidele, sest ei sisalda rafineeritud koostisosi ning on gluteeni- ja laktoosivaba.
PS! Olete kõik oodatud uudistama minu töötuppa, lisainfo leiad siit.
Vormi suurus:
18 cm
VAJA LÄHEB:
Põhi:
125 g mandleid
40 g toortatrajahu
50 g maapähklivõid
35 ml agaavisiirupit
2 sl vett
Täidis:
150 ml mustikapüreed
275 g india pähkleid
1 sidruni mahl
2 tl peenelt riivitud sidruni koort
40 ml kookospiima
60 g toorsuhkrut/kookospalmisuhkrut
50 ml kookosõli
4 tl psülliumit
1 tl vaniljeekstrakti
¼ tl soola
VALMISTAMINE:
Pane India pähklid 3–4 tundi varem või eelmisel õhtul vette likku.
Töötle mandlid väikesteks tükkideks. Lisa siirup, toortatrajahu, sool, maapähklivõi ja vesi.
Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja aseta vorm külma.
Kurna leotatud pähklid veest ja vala kannmikserisse. Lisa kookospiim, suhkur, sool, kookosõli, sidrunimahl, sidrunikoor ja 2 tl psülliumit. Töötle kõik ühtlaseks massiks.
Tõsta nüüd ½ koogikreemist eraldi kaussi ja sega sinna hulka mustikapüree ja ülejäänud 2 tl psülliumit. Heleda kreemi sisse sega vanileekstrakt.
Määri koogipõhjale laiali kõigepealt hele kreem ja siis mustikakreem. Silu pealt ühtlaseks ja hoia 2–3 tundi sügavkülmas, kuni mass taheneb.
Pärast seda võid kooki tavalises külmkapis hoida, nii ei muutu see liialt jäiseks. Kaunista kook ja naudi!