Suhkruvabad vaarika-kookose pallikesed

Autor: Maria Veski-Raudkivi

Pane tähele, et olen selles retseptis välja toonud kaks võimalust — kasutada vaarikaid marjadena või külmkuivatatud pulbrina. Olen teinud neid mõlemat ning lausa uskumatu, kui erinev tuleb tulemus. Minu jaoks on mõlemad imemaitsvad, kuid pulbriga tehes on tulemus veidi hapukam, konsistents tihkem ja värvuselt roosam ning marjadega tehes on tulemus magusam ning värvuselt pruunikam. Tegin suurema degustatsiooni ka sõprade seas ning tulemused olid täpselt 50:50!

Seega soovitan sul endal proovida mõlemat versiooni ning valida siis enda pere lemmik.

Selliseid pallikesi on hea kasvõi lastega koos külmkappi või pikemaks säilitamiseks sügavkülma ette valmis meisterdada ning ampsata neid vahepalaks, magustoiduks, võtta kaasa tööle, matkadele, autosõitudele, piknikule jne. Sobivad hästi ka peolauale või snäkivaagnale.

Pallikesi saab väga edukalt ka šokolaadiga glasuurida ning kookoshelbeid või vaarikatolmu hoopis peale puistada.

Kogus:

14 tükki

VAJA LÄHEB:

100 g India pähkleid
70 g vaarikaid (külmutatud) või 20 g vaarikapulbrit
70 g täistera kaerahelbeid (võib kasutada gluteenivabasid)
2 spl kookoshelbeid, soovi korral rohkem ka katteks
2 spl sulatatud kookoslõli
50 g mahlaseid datleid
1/5 tl soola
20 ml vett kui kasutad marju ja 50 ml vett kui kasutad pulbrit

VALMISTAMINE:

1

Esmalt vala pähklitele kuum vesi ja leota neid 15 minutit, seejärel kurna.  Vajadusel puhasta datlid kividest ning lisa kõik komponendid köögikombaini või blenderisse ning töötle kuni peene, ühtlase ja kleepuva massi saamiseni. Vajadusel lisa pisut vett.

2

Keeruta käte vahel taignast 14 võrdse suurusega pallikest ning soovi korral kata nad kookoshelvestega.

3

Pallikesed on kõige paremad, kui on saanud enne söömist pisut aega külmas seista. Magusat ampsutamist!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga