Superlihtsad banaani-maapähklivõi muffinid

Autor: Maria Veski-Raudkivi

Eks meil kõigil ole ilmselt aeg-ajalt olukordi, kui paar õnnetut banaani sulle kurvalt ja väga pruunilt puuviljakausist vastu vaatavad. Just sellised üleküpsenult magusad banaanid on sellesse retsepti lausa ideaalsed!

Kusjuures.. just küpsed banaanid sisaldavad kordades rohkem antioksüdante ning on võrreldes toorematega ka kergemini seeditavad.

Küpsetusaeg:

15 minutit

Kogus:

12 tükki

VAJA LÄHEB:

3 suurt küpset banaani
170 g kaerajahu
2 muna
75 g naturaalset maapähklivõid
50 g šokolaadinööpe või hakitud tumedat šokolaadi
2 tl vaniljeekstrakti või -pastat
1 tl küpsetuspulbrit
¼ tl soola
soovi korral pähkleid ja/või toorkakao pulbrit

VALMISTAMINE:

1

Purusta banaanid kausis kahvliga püreeks.

2

Sega hulka maapähklivõi, munad, vaniljepasta ja šokolaadinööbid. Lisa ka jahu, sool, küpsetuspulber ja soovi korral hakitud pähklid või kakao ning sega ühtlaseks taignaks.

3

Tõsta segu lusikaga muffinivormidesse nii, et need ei oleks päris ääreni täis.

4

Küpseta eelsoojendatud ahjus 190 kraadi juures 15 minutit. Ja ongi valmis!

5

Muffinid on imehead nii soojalt kui jahtunult, kuid küll sa sellest ise ka kohe aru saad.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga