Jogurtikorvikesed

Autor: Maria Veski-Raudkivi

Jogurtikorvikesed on lihtsasti valmistatavad mõnusad ampsud, mis sobivad hästi nii hommikusöögiks, vahepalaks kui ka magustoiduks. Eriti armas on neid näiteks lastele ja  külalistele brunchidel pakkuda. Korvikesed võib varem valmis küpsetada ning jogurti ja marjadega täita alles vahetult enne serveerimist.

Kogus:

9 tükki

VAJA LÄHEB:

170 g jämedaid täistera kaerahelbeid
60 g toasooja kreemjat mandli- või muud pähklivõid
2 spl kookosõli
2 spl mett, agaavi- või vahtrasiirupit
1/5 tl soola
täidiseks meelepärast jogurtit
serveerimiseks meelepäraseid marju ja puuvilju

VALMISTAMINE:

1

Sega kausis kokku kaerahelbed, mandlivõi, kookosõli, mesi ja sool.

2

Pressi segu tihedalt muffinivormide põhja ja külgedele, jättes keskele süvise jogurti jaoks.

3

Küpseta eelsoojendatud ahjus 170 kraadi juures ca 15 minutit, kuni korvikesed on kenasti kuldsed ja servad pruunid.

4

Lase täielikult jahtuda ning eemalda korvikesed ettevaatlikult vormidest.

5

Täida nad jogurti ning meelepäraste viljadega ja serveeri koheselt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga