Matcha-banaani superpuding

Autor: Maria Veski-Raudkivi

Tšiiapuding on väga hea valik tervislikuks magustoiduks, toitvaks vahepalaks või hommikusöögiks. Puding valmib tõeliselt kergelt ja kiirelt ning säilib külmkapis mitu päeva. Seda saab ühe korraga rohkem ette valmistada ning purgiga on seda lihtne tööle, sõitudele või matkadele kaasa võtta.

Tänu oma kõrge ja väärtuslike omega‑3 rasvhapete sisalduse poolest on tšiiaseemned tõeline supertoit. Nendes pisikestes, kuid väekates seemnetes on ka hulganisti valku, kiudaineid, antioksüdante, mineraalaineid ja vitamiine. Seemnete eriliseks omaduseks on imada suures koguses vett, tänu millele hoiavad nad ka organismi hüdreerituna.
Kuna tšiiaseemned annavad palju energiat ning kaitsevad keha vedelikukao eest, siis on neid lausa kutsustud indiaani jooksjate toiduks.

Ka matchat ei peeta supertoiduks põhjuseta ning tema kasulikke omadusi võiks nimetama jäädagi. Matcha sisaldab rohkelt A- ja C- vitamiini, antioksüdante ning tal on puhasvatavad ja põletikku alandavad omadused. Ta annab stabiilset energiat ja stimuleerib serotoniini (ehk rahvakeeli õnnehormooni) tootmist, mõjudes seeläbi hästi ka mälule ja keskendumisele.

Kogus:

Kahele

VAJA LÄHEB:

1 banaan
350 ml mandlipiima
100 g maitsestamata jogurtit, sobib hästi ka taimne variant
1 tl kuhjaga matcha pulbrit
75 g tšiiaseemneid
1 tl vaniljeektrakti
näpuotsatäis soola
serveerimiseks meelepärast

VALMISTAMINE:

1

Blenderda omavahel banaan, mandlipiim, jogurt, matcha, vaniljeektrakt ja sool.

2

Vala segu kaussi, lisa tšiiaseemned ja sega korralikult. Lase vähemalt 4 tundi, soovitavalt üleöö, külmas taheneda.

3

Serveeri meelepäraste marjade, röstitud mandlite, müsli või pähklitega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga