Vahemerepärane lillkapsa-oa salat

Autor: Maria Veski-Raudkivi

Konserveeritud kaunvilju võiks alati korralikult loputada, sest nende leovesi võib sisaldada fütiinhapet. Fütiinhape on selline ühend, mis aitab kaunviljadel säilitada idanemisvõime, kuid inimese kehas toimib ta antitoitainena, mis pärsib erinevate mineraalainete imendumist ning võib raskendada seedimist. See on ka tihtipeale põhjuseks, miks arvatakse, et kaunviljad põhjustavad puhitust. Tegelikult võib põhjuseks olla hoopis nende kehv loputamine.

Kogus:

Umbes neljale

VAJA LÄHEB:

1 pisem lillkapsas (800g)
240 g keedetud või konserveeritud punaseid ube
1 väiksem punane sibul
0,5 punast paprikat
helde peotäis värsket peterselli

Kaste:

4 spl oliiviõli
3 spl valge veini äädikat
1 spl sidrunimahla
1 tl mett või agaavisiirupit
maitse järgi soola ja pipart

VALMISTAMINE:

1

Lõika lillkapsas suupärasteks tükkideks, kasutades ära kõik lillkapsa osad.

2

Pane pannile lillkapsas, pisut vett, maitse järgi soola ning hauta kaane all ca 4 minutit, kuni lillkapsas on pisut pehmenenud, ent siiski pooleldi krõmps.

3

Pane salatikaussi jahtunud lillkapsas, eelnevalt keedetud või loputatud konserveeritud oad, peeneks hakitud paprika, õhukeselt viilutatud sibul ning hakitud petersell.

4

Pane kõik kastme komponendid väikesesse purki, keera kaan kinni ja raputa tugevasti, kuni kaste on ühtlaselt segunenud.

5

Vala kaste salatile, sega korralikult ning lase külmas vähemalt 15 minutit maitsestuda. Serveeri lisandi või iseseisva roana.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga